Místo betonu malovaná zeď graffiti?

Místo betonu malovaná zeď graffiti?
ilustrační foto

Ostudná, opadávající zeď mateřské školky v Partyzánské ulici se dočká obnovy. S chátrající betonovou ozdobou pomůže občanské sdružení Přijdu včas, které po republice rozmisťuje známé hodiny s bezpečnostním systémem.

„Už jsem se na to nemohla dívat. Děti si tam hrají, chodí kolem té ostudy a nikdo s tím nic nedělá,“ rozhořčila se šéfka sdružení Jana Kostelníková. Magistrát, kterému mateřinka patří, se do oprav pustit nemůže, protože dezolátní oplocení patří jinému majiteli.

Občanské sdružení „Přijdu včas“ na nic nečekalo a do zařizování se pustilo samo. Jak se nakonec ukázalo, když se chce, všechno se dá.

„Oslovili jsme zdejší stavební firmy, zdali by nám nepomohly. Obrátili jsme se také na hejtmanství, kterému část plotu patří a získali jsme dotaci. S pracemi nám pomohli studenti Švehlovy střední polytechnické školy, kteří plot v rámci praxe okopali. Místní stavební firma Navrátil poskytla materiál, stěny dostaly nový povrch a jakmile vyschnou, budeme na ně malovat,“ popsala Kostelníková.  Konečných estetických úprav se měli původně ujmout umělečtí sprejeři malující graffiti. Nikdo ale na nabídku sdružení nereagoval. Nakonec opět pomohou středoškoláci z polytechnické střední.

„Jeden ze studentů krásně maluje, jezdí na soutěže a dokonce se zabývá uměním graffiti. Je ochotný a fasádní barvy mu nevadí,“ nastínila další úspěch Kostelníková. Teď už jen zbývá sehnat dostatek různobarevných zbytků barev a malování může začít. (kaa)

Foto: archiv  

Poslat nový komentář