Opravená škola ve Vrahovicích čeká novou ředitelku či ředitele

Opravená škola ve Vrahovicích čeká novou ředitelku či ředitele
ilustrační foto

 

Mimořádná rada města byla tento týden svolaná kvůli vypsání výběrového řízení na obsazení funkce ředitele základní školy Majakovského v Prostějově - Vrahovicích.

 

 

„Ředitelka školy Vlasta Abmrožová v pátek na svou funkci rezignovala. Vzhledem k tomu, že je již v důchodovém věku, nezbývá nám než její rozhodnutí akceptovat,“ uvedla k tomu náměstkyně primátora Ivana Hemerková.

Vypsání výběrového řízení poněkud zkomplikovaly prázdniny. „V této chvíli už je vše připraveno, zvládneme to. Přihlášky přijímáme do 22. července, den poté otevřeme obálky a 14. srpna budou uchazeči pozváni na pohovor. Myslím, že nic nebrání tomu, aby se nový ředitel či ředitelka ujali své funkce k 1. září,“ míní Ivana Hemerková.

Podle jejích slov se dopředu dá jen těžko odhadnout zájem uchazečů. „Někdy se jich přihlásí deset, z toho třeba jen dva. Je to velmi individuální. Na jedné straně jde o rekonstruovanou a pěknou školu, na straně druhé to není jen o tom, odučit si pár hodin a mít čistou hlavu. Ředitel školy se musí velmi dobře orientovat v v pracovně právních vztazích, v ekonomických souvistostech a v řadě dalších nezbytností. A tak se někdy stane, že si adept řekne, jestli mu to vůbec stojí za to,“ podtrhla Ivana Hemerková náročnost této práce.

(ok)

Poslat nový komentář