Aktualizováno: Jak se dostaneme do Olomouce? My už víme!

Aktualizováno: Jak se dostaneme do Olomouce? My už víme!
ilustrační foto

 

Informace o postupu prací na opravě rychlostní komunikace R46 byly poněkud zmatené a komplikované. Nyní by mělo být vše jasné, máme aktuální sdělení ředitele Silnic a dálnic pro Olomoucký kraj Martina Smolky.

 

„V případě schválení žádosti o povolení uzavírky ze strany Ministerstva dopravy ČR bude od 8. 7. 2013 probíhat 2. etapa opravy povrchu vozovky na úseku Prostějov-Olšany.

Jedná se o opravu pravého jízdního pásu v části, která těsně navazuje na estakádu v Prostějově včetně opravy ramp na mimoúrovňové křižovatce Prostějov - sever. Termín uzavírky je od 8. 7. 2013 do 22. 7. 2013. Dne 6. a 7. července budou prováděny práce na demontáži svodidel v místech přejezdů středního dělícího pásu a instalace přechodného dopravního značení,“ sdělil pro Pvnovinky Martin Smolka. Kromě toho ještě vysvětlil, jak bude uzavírka organizována.

„Po dobu uzavírky budou uzavřeny výjezdy a nájezdy č. 25 Prostějov - centrum a č. 27 Prostějov - sever ve směru Brno - Olomouc. Tranzitní doprava na R46 bude svedena do levého jízdního pásu, kde bude obousměrný provoz vždy jedním jízdním pruhem. Pravý jízdní pás bude uzavřen. Znamená to, že v Prostějově nebude možné najet na R46 ve směru na Olomouc a vozidla budou odkloněna na objízdnou trasu Prostějov-Dubany-Olšany u Prostějova,“ upřesňuje Martin Smolka.

Podle jeho slov se v médiích objevila nepřesná informace, že v rámci této opravy bude pokládán speciální, tak zvaný „tichý asfalt“. Tato informace je nepřesná. Tichý asfalt bude na prostějovské estakádě pokládán až v průběhu srpna, a to v levém jízdním pásu - tedy v tom, který je blíže centru města.

Organizace uzavírky pro tuto akci ještě není stanovena.

Takže je jasno, od pondělka se do Olomouce dostaneme pouze po „staré“ na Olšany a nepomůže nám ani vlak. Ve stejném termínu totiž bude pětidenní výluka i na dráze a vlaky budou nahrazeny autobusy, jež pojedou na Vrbátky, Dubany, Blatec, Olomouc - Nové sady až na olomoucké hlavní nádraží.

(ok)

Poslat nový komentář