Aktualizováno: Psí travič - granule jsou modré!

Aktualizováno: Psí travič - granule jsou modré!
ilustrační foto

Jak jsme vás informovali v úterý 13. srpna, v Prostějově pravděpodobně někdo rozhazuje otrávené návnady. Na následky požití dosud neznámé látky onemocnělo v poslední době několik psů, jeden měl dokonce uhynout. Pod článkem i na Facebooku se sešla řada reakcí, které jsme prověřili.

O tom, že granule se našly a nacházejí zejména v lokalitách ulic Českobratrská, Náměstí osvoboditelů, Kollárova, Svatoplukova a na Husově náměstí, jsme se přesvědčili osobně. Vzorky z několika ranních hromádek jsme přinesli majitelce jednoho z prostějovských obchodů s chovatelskými potřebami k identifikaci. „Jde jednoznačně o granule pro kočky, vypadají naprosto normálně. O tom, že by byly něčím napuštěny, pochybuji," uvedla po důkladné prohlídce Jarmila Matelová. I ona od zákazníků ví o tajemné paní, kterou popsali čtenáři. Podle jejích slov ale tato dáma nebude hledaný travič, naopak pouze „krmič".

„Do obchodu chodí docela dost lidí, kteří krmí toulavé kočky, zejména u paneláků. Myslím, že tohle bude ten případ," dodala Matelová. Souhlas s tímto názorem vyslovila i jedna z obyvatelek Husova náměstí. „Náš kocour velmi často sedává na okenním parapetu, najdu ho tam ráno, když odtahuji žaluzie. Několikrát seděl u hrstky granulí, kterých se ale nedotkl. Ne proto, že by byly otrávené, ale proto, že je prostě nežere. Paní jsem chytila jen jednou a zcela náhodně, řekla jsem jí, ať nám je na okno nedává, protože kocour má svou misku doma. Zřejmě se urazila, ale hromádku granulí jsem o hodinu později našla na zemi u blízké hospody," uvedla Lenka R.

O tom, že stopa je zřejmě falešná, svědčí i skutečnost, že do granulí se bez okolků pustil i pes jedné z redaktorek PVnovinek. Schroupal je s chutí a ani po 24 hodinách se u něj příznaky nějaké choroby neobjevily.

Travič ale patrně existuje

Je ovšem nesporné, že travič zřejmě skutečně existuje. PVnovinkám to potvrdily hned dvě chovatelky. I ony se svými psími kamarády chodí na vycházky ve zmíněné lokalitě. Zatímco jeden pejsek „jen" tři dny zvracel, u druhého byl průběh mnohem horší. „Myslela jsem, že uhyne, naštěstí mám v rodině veterináře, takže jsme psa naložili a odvezli k němu do Olomouce. Dostal se z toho, ale mám hrůzu s ním chodit ven. Nejhorší je, že jsem si vůbec neuvědomila, že by to mohla být otrava, kterou někdo způsobil úmyslně. Prostě mě ta možnost nenapadla, on je děsný lovec, tak jsem si říkala, že třeba na zahradě chytil nějakou přiotrávenou myš," svěřila se paní, která nechce být jmenována.

Podle policejní mluvčí Ireny Urbánkové vyšetřování, které se rozjelo na základě podání trestního oznámení jednoho z chovatelů, stále pokračuje. Policie ale zatím nechce k případu právě kvůli jeho čerstvosti sdělovat žádné podrobnosti.

 

Pozor! V případu nastal obrat, granule jsou modré!

Novou informaci má městská policie, na kterou se obrátil majitel psa. Objevil zvláštní granule rozsypané v ulicích Českobratrská, Slovenská a Kollárova. "Hlídce muž sdělil, že je jeho pes ochutnal a bylo mu špatně. Modrá směs podobná zrní by mohla být jedem na hlodavce,"uvedla strážník Jana Adámková s tím, že věc si na místě převzala státní policie.

Ve sledování kauzy budeme i nadále pokračovat.

Text a foto (ber)

 

 

Komentáře

zmrdi

 

Poslat nový komentář