Univerzita Palackého otevírá dveře veřejnosti

Univerzita Palackého otevírá dveře veřejnosti
ilustrační foto

Všech osm fakult Univerzity Palackého budou moci navštívit zájemci na Dni otevřených dveří, který se uskuteční 23. listopadu. Kromě informací o studiu a podmínkách přijímacího řízení návštěvníky čeká bohatý doprovodný program.

Budoucí vysokoškoláci si vyzkoušejí základy první pomoci, fungování krokoměru, podívají se na simulovaný soudní proces nebo práci s magnetickými nanočásticemi. Seznámí se s tvorbou map či se základy paralympijského sportu. Pedagogická fakulta letos zve na virtuální setkání a prohlídku pracovišť, přírodovědecká nabídne prohlídku laboratoří a sbírek, včetně olomouckého Tyrannosaura Rexe. „Na lékařské fakultě budou probíhat ukázky základů první pomoci, na fakultě tělesné kultury bude měření tuku a svalové hmoty. Na fakultě zdravotnických věd si návštěvníci budou moci vyzkoušet základní činnosti ošetřovatelství, a také porodní asistence," vyjmenoval mluvčí univerzity Radek Palaščák.

Univerzita vypravila bezplatnou autobusovou linku, která bude návštěvníky rozvážet po fakultách. Bude vyjíždět z hlavního nádraží.

Den otevřených dveří UP se uskuteční v sobotu 23. listopadu 2013 od 9 do 14 hodin. Pětice fakult (CMTF, FF, PdF, PřF a FTK) se návštěvníkům otevře ještě také v pátek 17. ledna 2014. (ber)

Foto UP Olomouc

 

Poslat nový komentář