Město vykoupí další pozemky pro výstavbu rodinných domů

Město vykoupí další pozemky pro výstavbu rodinných domů
ilustrační foto
Další fotky: 
Město vykoupí další pozemky pro výstavbu rodinných domů

Rada města na poslední schůzi doporučila zastupitelstvu schválit výkup pozemků o výměře 16 528 m² v katastrálním území Čechovice. Koupě od soukromého vlastníka bude realizována za cenu 390 Kč/m², tj. celkem 6,446 milionů korun.

Město o pozemky v této lokalitě projevilo zájem již v minulosti, teď se ale s nabídkou odprodeje orné půdy na ně obrátil samotný vlastník. "Jedná se o rozvojovou plochu určenou pro rozšíření ploch pro bydlení a veřejnou zeleň, takřka bezprostředně navazující na další pozemek v majetku města. Po eventuálním vykoupení zbývajícího pozemku tady vznikne plocha o výměře přibližně 6 hektarů, která je návrhem územního plánu určená převážně pro bydlení," vysvětlil Jiří Pospíšil, první náměstek primátora.

Město zde může připravit zainvestování území a následný prodej pozemků obdobně, jako v tzv. lokalitě "50 rodinných domů u nové nemocnice“. Cena, kterou Prostějov za pozemky zaplatí, je podle Pospíšila výhodná. "V případě projektu padesáti rodinných domů u nové nemocnice město prodávalo pozemky v této lokalitě za 1 300 až 1 400 korun za metr čtvereční," uzavřel Pospíšil. (red)

 

Poslat nový komentář