Výstavba dráhy začne na jaře, plánují radní

Výstavba dráhy začne na jaře, plánují radní
ilustrační foto

V listopadu loňského roku informovalo vedení města o záměru výstavby bikrosové dráhy v lokalitě mezi velodromem a skateparkem v Kostelecké ulici. Pokud zastupitelstvo schválí návrh rady, realizaci této investiční akce rozšiřující nabídku sportovního vyžití v Prostějově už nic nestojí v cestě.

"Projektová dokumentace je již zpracována, na místo byla navezena zemina ze stavby cyklostezky v lesoparku Hloučela. Předpokládáme, že po výběrovém řízení na dodavatele by se mohlo začít stavět v dubnu tohoto roku," hlásí Zdeněk Fišer, náměstek primátora odpovědný za investice města.

Budování a modernizace infrastruktury sportovišť je jedním ze strategických plánů města. Bikrosová dráha bude otevřena široké veřejnosti. Tradici cyklistiky v Prostějově připomněla náměstkyně primátora Ivana Hemerková, která patří mezi iniciátory tohoto projektu. "Věřím, že nové sportoviště se stane oblíbeným, umístění mezi skateparkem a velodromem je ideální," podotkla Ivana Hemerková.

Dráha vznikne na pozemcích města s využitím zvýšeného vnějšího náspu velodromu pro rozjezd a klopenou zatáčku. Rada města na poslední schůzi doporučila zastupitelstvu schválit rozpočtové opatření ve výši 500 tisíc korun, což je podle zpracovaného projektu předpokládaná cena realizace stavby. (red)

 

Poslat nový komentář