Cyklostezka do Žešova si zřejmě vyžádá vyvlastnění

Cyklostezka do Žešova si zřejmě vyžádá vyvlastnění
ilustrační foto

Rada města na schůzi konané dne 21. ledna 2014 doporučila zastupitelstvu schválit výkup pozemků o celkové výměře 691 metr čtvereční na přípravu třetí etapy výstavby cyklostezky do Žešova. K úplné realizaci chybí ještě dva pozemky, jeden je firmy v insolvenci, u druhého zřejmě bude přikročeno k vyvlastnění.

Město vykupuje pozemky, jež jsou v současné době vedeny jako orná půda, od soukromého majitele za standardních podmínek. "Po několika jednáních byl ze strany vlastníka vyjádřen souhlas s cenou ve výši 300 korun za metr čtvereční, zaplatíme tak 207 300 korun" vyčíslil náměstek primátora Jiří Pospíšil. Pozemky měly být původně součástí až navazující čtvrté etapy stavby cyklostezky v této lokalitě. "Na základě požadavku Dopravního inspektorátu Policie ČR bude nutné provést změnu ve způsobu ukončení cyklostezky ve třetí etapě a bude nutné ji doplnit o návrh přejezdu cyklistů přes silnici II/433," vysvětlil Pospíšil.

Podle jeho slov jsou dalším problémem dva pozemky soukromých vlastníků. První patří firmě BAZO, která je v insolvenci, druhý pak soukromé majitelce, jejíž požadavky jsou pro město nereálné. „I po několika jednáních je majitelka stále neústupná, požaduje cenu 1 000 korun za metr, což je pro město neakceptovatelné,“ dodal Pospíšil s tím, že magistrát zvažuje i vyvlastnění. (red)

Poslat nový komentář