I v dalekém Oslu mají kousek Prostějova

I v dalekém Oslu mají kousek Prostějova
ilustrační foto
Další fotky: 
I v dalekém Oslu mají kousek Prostějova

Jsem neskutečný patriot a vždycky jsem moc pyšná, když můžu být pyšná na naše město. Včera večer jsem zabrousila na Facebook a musím říct, že se mi fakt krásně usínalo...

Našim příznivcům určitě není neznámé jméno Terezy Sehnalové, která pro naše čtenáře vymýšlí a zkouší úžasné recepty. Terezka žije s přítelem už nějakou dobu v Oslu a včera na FB zveřejnila krásnou připomínku svého rodného města. V centru Osla ji na tramvajových kolejích objevil právě její přítel Radan.

Není to úžasné? Oslo je hlavní město Norska a podle oficiálních údajů je dnes nejrychleji rostoucím evropským velkoměstem. Počet obyvatel se každý rok výrazně zvyšuje díky liberální přistěhovalecké politice státu a otevřenému pracovnímu trhu. Vedení města předpokládá, že v roce 2020 překročí počet obyvatel Osla 1 milion. Rozloha města je 454 km², čímž se řadí mezi nejrozlehlejší metropole Evropy. A teď si představte, že tam jezdí tramvaje na kolejích vyrobených v Prostějově... Nevím jak vy, ale já jsem na to pyšná... (ok)

 

Komentáře

Tyto štítky můžete vidět např. v Austrálii, Taiwanu, Indonézii, na Filipínách, v Kanadě, Argentině, Brazílii a v půlce Evropy. V Norsku např. ještě v Narviku. A to jsem ještě na spoustu destinací zapomněl. Malé upřesnění - ve společnosti DT se nevyrábí koleje, ale výhybky. Tak, kdo najde další? :-)

Poslat nový komentář