Pomůžete vrátit děti jejich matce?

Pomůžete vrátit děti jejich matce?
ilustrační foto

Máma, táta a děti. Klasický model rodiny. Kdykoli vypadne jeden z článků, převrátí se nám svět. Nejhorší je, když odejdou děti. Ne dobrovolně, ne ze světa. Jen díky zvůli někoho jiného odejdou od mámy a táty, aby se tam už nikdy nevrátily. Své o tom ví Eva Michaláková. Mladá maminka, která se už třetím rokem snaží dostat zpět své dva syny. Z jejího náručí tehdy šestiletého Denise a tříletého Davida vyrvala norská sociálka.

Eva se vystěhovala v roce 2003 do Norska za Josefem Michalákem, kterého si vzala. V roce 2005 se jim narodil syn Denis, o tři roky později David. V květnu 2011 jim byli na základě předběžného opatření Barnevernet (norský OSPOD) chlapci odebráni a umístěni do přechodné pěstounské péče. Důvodem bylo oznámení mateřské školy, že mají podezření na sexuální zneužívání ze strany otce.

Od té doby se uskutečnila celá řada jednání, jejichž výsledek je nulový. Eva Michaláková své syny stále nemá, i když soudy uznaly podezření ze zneužívání za nepravdivé. Syny může vidět 2x ročně po dvou hodinách. Naposledy viděla v září 2013 Davida. V listopadu podala Eva Michaláková stížnost k Evropskému soudu pro lidská práva. Celý příběh ukradených dětí si můžete přečíst na http://www.kdejemojedite.cz/. A zároveň podepsat petici za vrácení Eviných ukradených synů. K dnešnímu dni je na ní přes 1 700 podpisů. (ber)

 

Komentáře

pokud neznáte celý  případ a život Evy Michalákové a jejího manžela, tak budete mít trochu jiný názor.

myslím, že si za to můžou sami ....

 

Taky jsem podepsala a sdílím.Myslím,že neexistuje matka,která by si mohla dovolit toto ignorovat.O juvenální justici jsem už něco četla.

 

Četla jsem web...Nedokážu si představit, že mi jen tak někdo na základě jakési zkazky, kterou posléze vyvrátí soud i policie, sebere děti... a já se nedomůžu jejich vrácení. Co je to za svět...

Podepsáno. Mimochodem, dnes ráno jsem se dívala na pořad Sbohem Slovensko. Rodina žijící v Anglii - bílá- tam popisovala strach o dvouletého synka. Starší děti, kvůli kterým se tam odstěhovali, studují vysokou a střední školu, s nejmenším je matka doma, otec pracuje jako popelář. (Mimochodem říkal, že vydělává měsíčně 5x víc, než doma na Slovensku) Mají strach s chlapečkem jít i k doktorovi, při poslední kontrole totiž došel k názoru, že dítě není ani tlusté, ani hubené  a usoudil, že něco není v pořádku. Poslal k nim sociálku, která lezla do špajzu, ledniček, mrazáků... Matka vysloveně řekla, že si vyhlíží šikovné a hezké děti, aby je mohli odebrat a dát k adopci....Naštěstí je to Slověna s řádně proříznutou pusou a tak  s pracovnicemi úřadu vyběhla. I tak je to děsný....

Poslat nový komentář