Okrašlovací spolek rekapituloval loňský rok

Okrašlovací spolek rekapituloval loňský rok
ilustrační foto

Na řádné valné hromadě se sešli členové Okrašlovacího spolku města Prostějova. Spolek dnes čítá dvaapadesát členů a své aktivity dělí do čtyř oblastí – umělecké, charitativní, okrašlovací a další činnosti. Díky umělecké činnosti mohl spolek vzít pod svá ochranná křídla pěvecké sdružení Proměny, které se loni představilo veřejnosti. Z dalších uměleckých aktivit stojí za zmínku vydání kalendáře Prostějov trochu jinak, partnerství výstavy Karla Nováka v Moravské galerii v Brně či při Charitativním plesu sdružení Pomáháme tance. Samozřejmostí pak byla finanční podpora několika výstav nebo pěveckého sboru EXAUDI.

Hlavní aktivitou spolku však bylo vysazování nových stromů. „Vysadili jsme nové stromy za 120 tisíc korun podél Valové, abychom odclonili místní část Vrahovice od průmyslové zóny. Původní stromy, které byly příliš blízko toku a které Povodí Moravy chtělo vykácet, jsme přesadili k Základní škole Edvarda Valenty,“ uvedla pro PvNovinky zakladatelka a předsedkyně spolku Milada Sokolová. Podle jejích slov obdržel spolek darem od firmy ARBOEKO Smržice jehličnany za skoro 80 tisíc korun a mohl tak vysadit stromy ve čtyřech školách a navíc vyhovět prosbám o úpravu školních zahrad na Tetíně a v Mateřské škole v Šárce.

„První charitativní akcí loňského roku byl koncert slovenské zpěvačky Kristiny na náměstí, jehož výtěžek jsme věnovali na chlapečka Kristiána, který žije v místní nemocnici a trpí nemocí zvanou spánková apnoe,“ vypočítávala další aktivity Milada Sokolová. „Druhou akcí, konanou již v rámci spolku podruhé, byl Strom vánočních přání pro děti z Dětských domovů Prostějov a Plumlov. A troufám si tvrdit, že i zakoupení pěti nádob na plastové vršky a jejich rozmístění do obchodů v Prostějově, je záslužnou akcí. Každý měsíc objíždím tyto obchody a odvážím sesbírané vršky do Charity,“ dodala předsedkyně spolku.

Na valné hromadě bylo zvoleno vedení spolku. Předsedkyní zůstává Milada Sokolová, místopředsedy byli zvoleni Jiří Svatoš a Lenka Copková. Ve výboru dále zasednou Jitka Entnerová, Simona Černá a v kontrolním výboru Jiřina Jordová, Věra Vítková a Lenka Růžičková. (ok)

Poslat nový komentář