Začal 9. ročník celostátního projektu „Nejlepší nemocnice ČR 2014

Začal 9. ročník celostátního projektu „Nejlepší nemocnice ČR 2014
ilustrační foto

Dne 1. března 2014 byl zahájen 9. ročník celostátního projektu "Nemocnice ČR 2014“. Projekt je postaven na celostátním sledování spokojenosti a bezpečnosti pacientů a zaměstnanců nemocnic. Zapojit se do něj můžete i vy.

V roce 2013 se projektu zúčastnilo 80 tisíc ambulantních a hospitalizovaných pacientů a téměř 7 tisíc zaměstnanců. Od roku 2006, kdy nezisková organizace HealthCare Institute s tímto rozvojovým projektem začala, se dobrovolně zapojilo více než 300 tisíc respondentů.

Sběr dat v roce 2014 bude probíhat od 1. března do 30. září. Výsledky budou dostupné od listopadu na internetových stránkách www.nejlepsi-nemocnice.cz.

Součástí projektu je pravidelné sestavování žebříčku nemocnic ČR a pozitivní oceňování nejlépe vyhodnocené nemocnice. Průzkum je prováděn každoročně ve všech 157 nemocnicích s akutními lůžky a výsledky jsou přístupné obyvatelům ČR. Získané výsledky ze sledování spokojenosti pacientů a zaměstnanců nemocnic jsou předávány managementu nemocnic a jejich zřizovatelům s cílem postupného zvyšování kvality a bezpečnosti v nemocnicích.

Absolutní vítěz v kategorii Fakultních nemocnic se v loňském roce stala Fakultní nemocnice Hradec Králové, v kategorii nemocnic pak Nemocnice Podlesí, a.s. (red)

Komentáře

Prostějovská ovládne očekávaně poslední místo.. :)

Kdyby se hlasovalo o nejhorší nemocnici, to bych pro Prostějov určitě hlasoval, jedna zkušenost horší než druhá a ne jen u mě, ale i z doslechu od příbuzných a známých.

Poslat nový komentář