Město chystá multifunkční centrum v Jezdecké ulici

Město chystá multifunkční centrum v Jezdecké ulici
ilustrační foto

V souvislosti s pokračující přípravou výstavby společenského a sportovního centra na místě bývalých kasáren v Jezdecké ulici navrhla rada zastupitelstvu schválit rozpočtové opatření ve výši 200 tisíc korun na rozpracování dvou vítězných studií. Ty byly vybrány na základě posudku nezávislých architektů z Brna, Olomouce a Ostravy z původních čtyř návrhů.

Hodnotící komise vybrala dva návrhy. U jednoho zaujalo dispoziční pojetí, u druhého vyřešení okolí. Obě studie byly vráceny zpracovatelům s tím, že je mají dopracovat a začlenit do nich další požadavky, jako třeba využití bývalé jízdárny. V roce 2004 byl vypracován projekt, kdy se uvažovalo o možných pěti variantách - na knihovnu, multikulturní nebo ryze sportovní centrum, zábavně-sportovní centrum, či možnosti využít budovu k bytovým účelům. "Pokud projekt výstavby multifunkčního centra zastupitelstvo schválí, jízdárna bude součástí areálu. V tomto smyslu bude rozhodnuto o jejím využití," konstatoval Zdeněk Fišer, náměstek primátora.

Na dotaz, zda bude nějak vyřešen současný stav objektu, který je mimo jiné demolován bezdomovci, odpověděl náměstek primátora Jiří Pospíšil: „Nevidím důvod, proč bychom uklízeli něco, co půjde k zemi. Na opatření, aby se do objektu nedostali nezvaní hosté, město vydalo značnou částku. Je tedy třeba přitvrdit v kontrolách.“ (ber)

Poslat nový komentář