Policie sestěhuje operační důstojníky z okresů do Olomouce

Policie sestěhuje operační důstojníky z okresů do Olomouce
ilustrační foto

Operační důstojníci budou v Olomouckém kraji úkolovat kolegy z jednoho místa. Dosavadní řídící pracoviště v okresech zaniknou a nahradí je integrované operační středisko na krajském ředitelství v Olomouci. Od jeho vybudování si vedení policie slibuje zefektivnění řízení.

Dosud fungují operační střediska na územních odborech a zaštiťuje je krajské operační středisko. „Díky vybudování jednoho centrálního pracoviště dojde ke zjednodušení celého systému řízení, zvýší se tím akceschopnost," slibuje vedení policie.

V integrovaném středisku bude fungovat příjem tísňových linek, pult centralizované ochrany či pracoviště, která budou řídit v celém kraji dopravu nebo koordinovat celokrajská opatření. Bude rovněž propojeno s operačními středisky ostatních složek integrovaného záchranného systému.

Podle řadových policistů ale tento stav nebude ideální. „Chlapi na operačním mají výhodu v perfektní znalosti terénu, mnohdy i lidí. To bude chybět,“ posteskl si jeden z oslovených.

Projekt v hodnotě 45 milionů, který částečně pokryjí dotace EU, bude spuštěn v druhém čtvrtletí letošního roku. (ber)

 

Komentáře

Je to přesně obráceně, přineslo to jen chaos , zmatky, dojezdové časy se 4 x prodložili , ale pravdu se nikdo nedozví , nebo lépe řečeno nesmí dozvědět. 

 

 

Poslat nový komentář