Prostějovská kantorka radí ministrovi školství!

Prostějovská kantorka radí ministrovi školství!
ilustrační foto

Dnes dopoledne přijal primátor města Miroslav Pišťák Ivanku Hájkovou, chemikářku z Gymnázia Jiřího Wolkra v Prostějově, která snad jako první prostějovská učitelka získala prestižní ocenění Zlatý Ámos.

"Kantorka, která učí chemii a občas matematiku, a přesto dokáže zaujmout studenty tak, že zvítězí v této prestižní soutěži, si opravdu zaslouží obdiv," prohlásil Miroslav Pišťák.

"Jsem přesvědčená, že všichni kantoři ve vedení města, ale i všichni ostatní kantoři v Prostějově, Ivance Hájkové tiše závidí. Zlatý Ámos je to nejvyšší ocenění, jež může učitel získat," řekla zase náměstkyně primátora Alena Rašková.

Chemikářka Ivanka Hájková neskrývala radost a přiznala, že vůbec nevěřila tomu, že učitelka prostějovského gymnázia z malé vesničky Vincencov, o níž většina lidí ani neví, že existuje, může vyhrát Zlatého Ámose. "Po udělení cen mě ministr školství požádal, jestli bych mu nechtěla dělat externí poradkyni. Přijala jsem to," usmála se oceněná učitelka při podpisu do Pamětní knihy města. A vysloužila si další poklonu primátora. (ok)

 

Komentáře

nevím, proč bych záviděl, ze srdce přeji...

Poslat nový komentář