Oprava Olomoucké motoristy po estakádě nepožene

Oprava Olomoucké motoristy po estakádě nepožene
ilustrační foto

Oprava Olomoucké ulice výrazně zasáhne do provozu na jedné z nejfrekventovanějších komunikací ve městě. Magistrát už dnes ví, že původně plánovaná objízdná trasa po R46 nepovede.

Původně se měla objízdná trasa napojovat na R46 u Rodenů a sjíždět v Konečné ulici u OD Tesco. Už v době návrhu s ním ale nesouhlasili policisté. „Oficiální trasa objížďky povede přes Smržice nebo Vrahovice,“ sdělila PvNovinkám náměstkyně primátora Alena Rašková. Podle jejích slov si ale obyvatelé města zcela jistě najdou kratší cestu. „Kdo Prostějov zná, zcela jistě si najde rychlejší způsob, jak se křižovatce Olomoucká - Sladkovského - Barákova vyhnout,“ dodala Rašková.

Stavba v hodnotě více než 20 milionů korun by podle jejích slov měla začít v červenci a ukončena by měla být v říjnu letošního roku. „Realizace stavby bude financována z prostředků Statutárního města Prostějova, které na ni v rozpočtu vyčlenilo 4 miliony korun, a z prostředků Olomouckého kraje. Město uhradí náklady rekonstrukce komunikace v ulici Sladkovského, parkoviště, kanalizace a bude se podílet na rekonstrukci veřejného osvětlení a světelného signalizačního zařízení,“ vypočítala Rašková.

Rekonstrukci železničního přejezdu bude zajišťovat a financovat Správa železniční dopravní cesty ČR. (ber)

Komentáře

a kdy to začnou dělat? doufám že ne zarás s kruháčem u rodenu jinak bude město zase zasekané jak loni na podzim, jinak místní objížka má 2 možné trasy 1) kostelecká-pod kosířem- kolem školy a rovnou na olomouckou nebo 2) svatoplukova-českobratrská-nám odboje-vojtěcha oudraty-olomoucká

Poslat nový komentář