Noční můra motoristů - cyklisté „mezci“

Noční můra motoristů - cyklisté „mezci“
ilustrační foto
Další fotky: 
Noční můra motoristů - cyklisté „mezci“

Zatímco mladší ročníky cyklistů nezřídka uvidíte v sedle s mobilním telefonem či zmrzlinou, ti starší se na cesty klidně vydají s deštníkem v ruce, nebo v roli tzv. mezků. Jak jinak totiž chcete nazvat člověka, který s bicyklem ověšeným taškami šněruje silnici ve snaze udržet rovnováhu.

„Jela jsem z Jihoslovanské ulice na Husovo náměstí. Do cesty mi zničehonic vyjel starý pán na kole. Na řidítkách měl dvě evidentně těžké tašky, takže udržoval rovnováhu jen za cenu kličkování po silnici,“ poslala redakci fotografii noční můry motoristů Alena. Muže se jí nakonec povedlo předjet a zastavit ho. „Ptala sem se, jestli ví, jak je to nebezpečné, že chápu, že těžký nákup musí nějak dostat domů, když špatně chodí, ale měl by si pořídit na kolo nosič. Oponoval, že z toho zadního by mu věci určitě někdo ukradl. A přední prý nikdy neviděl,“ okomentovala další děj. Muž nakonec odjel s tím, že řidiči prostě musí dávat pozor. „Když takového cyklistu potkám v místě, kde ho nemůžu objet velkým obloukem, raději jedu v bezpečné vzdálenosti za ním. Protože kdybych zmáčkl klakson, zcela jistě mi pod to auto spadne,“ nechal se slyšet profesionální řidič Miloš Stančík.

Na „poslušnost“ cyklistů dohlíží i městská policie. "Cyklista je podle zákona o provozu na pozemních komunikacích řidičem nemotorového vozidla a platí pro něj daná pravidla. Základní předpisy pro jízdu na kole jsou zcela jasné a jednoduché, jejich nedodržováním se dopouští přestupku, za což může dostat blokovou pokutu až ve výši 2 tisíce korun," uvedla strážník Jana Adámková. (ber)

 

Komentáře

+ kolik dětí nemá helmu na hlavě...

A taky hlavně kolik řidičů se nevěnuje se řízení když jezdí s cigaretou? nehlede na to, že vetšině z nich řidičský prukaz do ruk nepatří, protože tak tak zvladají řídit šlapací autíčko :)

A kolik se napočítá ožralých cyklistů, kolik jich jezdí po chodnících, po přechodech, s čoklem u kola??? I ten, co zemřel na Kostelecké pod kamionem,  byl pod vlivem alkoholu.

Jo jo, chtělo by to zvýšit silniční policii, aby dohlížela na dodržování těchto neřestí automobilistů.

..kolikrát jsem byl svědkem jak např. i řidič MHD za jízdy telefonuje.. :) Když mají ale zvednout zadek a jít pomoci vozíčkářovi do/ z busu, je to pro většinu problém. 

A kolik se napočítá automobilistů at už s mobilem v ruce, špatnými pneumatikami, špatným stavem vozidla a v neposlední řadě pod vlivem ?

Ano, to znám důvěrně... hrnout to ze silnice :(

Poslat nový komentář