Disco klub Morava. Zábava či zdroj problémů?

Disco klub Morava. Zábava či zdroj problémů?
ilustrační foto internet

 

Zvýšený počet přestupků proti veřejnému pořádku a rušení nočního klidu v Olomoucké ulici přiměl město k prvnímu konkrétnímu opatření. Po dobu diskoték během páteční a sobotní noci v tamním disko klubu ulicí procházejí hlídky strážníků.

Na zvýšený provoz o víkendu si obyvatelé Olomoucké, Lužické a dalších ulic stěžují již delší dobu. „Hluk, neustále přijíždějící a odjíždějící auta, to je pro lidi, kteří si o víkendu chtějí odpočinout, velký problém. K němu se přidávají excesy v podobě znečištění vchodů domů a podobně,“ nechal se slyšet jeden z místních, který radnici adresoval nejednu stížnost.

Magistrát před několika týdny pověřil zvýšeným dohledem v dané lokalitě městskou policii. Výsledky jsou znát? „V průběhu uplynulých 13 dnů nepřišla žádná stížnost,“ uvedla náměstkyně primátora Alena Rašková.

Magistrát rovněž inicioval jednání, jeho se přímo v restauračním zařízení zúčastnili mimo jiné zástupci policie a hygieny. „Prostory byly shledány v naprostém pořádku. Jsou odhlučněné, všude je velmi čisto. Jde o klubové zařízení s omezeným počtem návštěvníků, “ podotkla Rašková. Právě to je podle jejich slov jedním z kamenů úrazu. „Chování hostů, kteří odcházejí či čekají na vstup, je pravou příčinou problémů. To ale majitel zařízení ovlivnit nemůže,“ dodala.

Omezit provozní dobu či podnik zavřít magistrát nemůže. „Diskotéka byla povolena, majitel splnil vše, co mu nařizuje zákon,“ konstatovala Rašková, podle které je v současnosti jediným řešením zvýšený dozor mužů zákona. (ber)

Komentáře

Naprosto souhlasím. Je fakt, že městská policie nekoná v situacích, kdy by konat měla. Znám spoustu případů. Na druhé straně se nedivím jejich postupu  (i když s tím zásadně nesouhlasím), kdy čekají, až se dva ožralci do sebe pustí. Pak totiž mají co řešit, lze vše sepsat, postoupit věc přestupkové komisi atd. Problém vidím rovněž v lidech. Diskotéky nevyhledávám, ale tenkrát mě kámoši překecali, já něco popil a omylem lehce vrazil do jednoho borce (já 65 kilo - kost a kůže, on 100 - samej sval) . Okamžitá omluva nestačila. Vytáhl mě ven, dostal jsem pořádně do držky, tekla červená. Kolem hlouček přihlížejících dívek, aby se blbkám pochlubil, jakej je to chlapák. Mít možnost, okamžitě někoho zaplatím a tyhle lidi nechám někde zřezat jak žito. Spoustě navštěvníků diskoték nejde o zábavu, tancování, nýbrž o vyvolání konfliktu. Těmto bych zakázal natrvalo vstup. Jenže většinou jedna ruka s vyhazovači... Ti jen dělají, že nevidí... 

Problém je ve Vás lidi z Prostějova, být policajtem tak tam ještě přihodím pár nožů a budu se vesele bavit!! Debilci degenerovaní!!!

...historie se opakuje...ať to bylo v době Relaxu, potom Tequily (dnes DC Morava ), Dona    nebo Galaxie....kdekoliv něco funguje, je problém s lidmi venku.... a policie nemůže nic, kolikrát ani nechce. Byl jsem svědkem bitky před vstupem do DCM, které hlídka městské policie jen přihližela. Až se účastnici pomlátili, tak je od sebe roztrhla...Diskotéka neni problém, problem je v lidech a ve schopnosti udržet pořádek venku. Provozovatelé pak alibisticky hodí problém na strážce zákona...a kruh se uzavírá. A pak to přejde ve válku nervů, kdo vydrží déle.

Poslat nový komentář