Parkovací záliv u reálky nebude

Parkovací záliv u reálky nebude
ilustrační foto

Žádostem rodičů na vybudování parkovacího zálivu u ZŠ a RG města Prostějova ve Studentské ulici nebude vyhověno. Podle vedení města podobná investice není řešením.

„Před školou chybí záliv pro bezpečné vystoupení rodičů a dětí, kteří je přivážejí do školy. Studentská ulice je zejména v době před osmou ráno velmi frekventovaná a zaparkovat vůz tak, aby nebránil v silničním provozu je takřka nemožné,“ nechala se slyšet jedna z maminek.

Náměstkyně primátora Ivana Hemerková je ale jiného názoru. „Zálivy problém nevyřeší, protože víc než dvě místa v nich není možné udělat, aby nebyla zlikvidována zeleň. Pokud rodiče zaparkují v zálivu a dítě půjdou doprovodit do školy, je to stále řešení pro minimální počet aut,“ vysvětlila Hemerková s tím, že tento problém se týká většiny prostějovských základních škol. „Problematika byla prověřena ze všech stránek a detailně vyhodnocena. Osobně jsem školy ráno objížděla a zjišťovala pravý stav věci. V období od 7 hodiny do 7:45 hodin je v bezprostřední blízkosti škol i na různých parkovištích u nich téměř volno. Provoz začíná houstnout v 7:45 hodin a trvá 10 minut, kdy najíždějí skoro všichni rodiče a prostory pro zaparkování zhruba padesátky aut najednou není možné zajistit,“ dodala Hemerková.

„Na Chorázku, jak se tehdy škola jmenovala, jsme chodili z druhého konce Prostějova, od tehdejších uhelných skladů a pěšky. Nohy nám neupadly, i když to znamenalo vycházet z domu o půl osmé. Jenže dnes prostě rodiče svým ratolestem poskytují plný komfort,“ řekla svůj názor Iveta Vyhlídalová. (ber)

Komentáře

Ve Studentské stojí zaparkovaná auta pořád a brání průjezdu i v normálním provozu. Prakticky před výjezdem na Tylovku je volný k průjezdu pouze jeden jízdní pruh, protože ten druhý je obsazený zaparkovanými auty. Asi by stačilo ve Studentské dát zákaz stání a ulevilo by se jak projíždějícím řidičům, tak rodičům.

Situace u škol je strašná! Pravda je,že dřív se chodilo do školy pěšky, ale dřív nebylo tolik aut,které by děti srazily na přechodě, dnes pustit prvňáka do školy samotného je hazard! Jednak velký automobilový provoz a bezohlední řidiči a jednak možnost únosů, pedofilů...

Ad paní Hemerková - rodiče s dětmi do školy nechodí, rodiče zastaví a dítě vystoupí a do školy jde samo.

Proč se to zrovna ve Studentské nevyřeší jednosměrkou?

Poslat nový komentář