OP pomalu mizí z povrchu země

OP pomalu mizí z povrchu země
ilustrační foto
Další fotky: 
OP pomalu mizí z povrchu země
OP pomalu mizí z povrchu země
OP pomalu mizí z povrchu země

Intenzivní demoliční práce v areálu bývalého Oděvního podniku vrcholí. Největší budovy už pomalu ztrácejí svou tvář a mění se v betonová torza.

"Zmizely zahrádky, za chvíli z toho bude jen hromada nepotřebného betonu. Prožil jsem tady na dílně 32 let, to víte, že je mi to líto," nechal se slyšet Jiří L., který se na své bývalé pracoviště přišel v sobotu podívat. "Kdysi to byla chlouba města, vždyť jsem sám stříhal i olympijské oděvy. A za pár týdnů nebude nic, než holá pláň," posteskl si. Noví majitelé mají vystaven demoliční výměr. O tom, co by v areálu mělo vzniknout, se ale bavit zatím nechtějí. (ber)

Komentáře

ROZPUŠTĚNÝ A VYPUŠTĚNÝ

A co by jste chtěli s tou budovou jako dělat? Už před patnácti lety, když jsem tam pracovala, technicky nevyhovovala, byla neskutečně náročná na provoz a spousta věcí se porůznu flikovala aby nepadala na hlavu. To by jste ten dům hrůzy chtěli jako zakonzervovat a chodit se na něj koukat? Modernizace a oprava by se určitě nevyplatila, je jen dobře že zmizí. OP byl obrovský a nepružný moloch a jako takový neměl šanci v dnešní rychlé době plné pružné konkurence na přežití. To že se na něm jistí lidi napakovali a hromada lidí přišla o práci je druhá věc.

Souhlasím s prvním komentářem! Myslím, že spravedlnosti se bohužel nedočkáme :-(

Bohužel, budovy byly legálně zakoupeny od konkurzní správkyně, zaplaceny a majitel si s nimi může dělat co chce. Mě osobně by spíš zajímalo, zda se někdy dostane spravedlivé "odměny" v podobě skutečného trestu od soudu těm, kdo OP vytunelovali a dnes v klidu a míru žijí v komfortních vilách na plumlovském kopci...

Ja myslim ze dnes se krade a uplaci vice jak za komunismu!!!!!

 

 

Škoda,že dominanta oděvního průmyslu zmizí.V r 1958 jsem se vyučila v OP a všichni jsme se těšili na nový závod,který se postupně stavěl.Moc se nám líbil a dobře se tam pracovalo.Copak to nešlo zachovat jako Baťovi závody a podobně?A co Ostrava,také vše bourala?Zachovala vše!!!!V Praze se i nákladové nádraží na Žižkově zachovává,vnitřky se v budovách upravují,aby to zůstalo zachované pro další generace,Budou tam koncerty,výstavy a podobná využití.Kdopak dostal ůplatek v Prostějově,aby se to zbouralo? U nás ve státě se dovede vše za peníze pošlapat a vládne ke všemu neúcta k minulému!!

 

Tak to dopadá,když komunističtí zloději ovládnou firmu se světovým jménem.Vykradena,zkrachována.A vidíme snad někoho v kriminále?Jistě se bude tvrdit,že za to mohou vnější okolnosti.

Poslat nový komentář