Hlavní expozice je dílem autorky výzdob koncertů Rolling Stones

Hlavní expozice je dílem autorky výzdob koncertů Rolling Stones
ilustrační foto

Hlavní expozici pro jarní etapu květinové výstavy Flora Olomouc, která se návštěvníkům představí pod názvem Divotvorná zahrada, připravuje Jarmila Pejpalová. Aranžérka světové úrovně aranžovala květinové výzdoby mimo jiné ke koncertům Luciana Pavarottiho na Pražském hradě či Rolling Stones na Strahově, čtyři ročníky slavného Plesu v Opeře v Praze a zasedání Mezinárodního měnového fondu.

„V oboru se pohybuji již od 15 let, kdy jsem nastoupila na střední zahradnickou školu,“ vzpomíná aranžérka. Po studiích pracovala ve státním podniku Sempra a zde získala zkušenosti s aranžováním výstav doma i v zahraničí. V roce 1991 si založila vlastní firmu – květinové studio. Zasedá také v porotách květinových soutěží a je členkou předsednictva Svazu květinářů a floristů.

Práce na hlavní expozici 35. ročníku Flory Olomouc je pro ni výzvou, i když je na olomouckých květinových výstavách pravidelným hostem a s aranžováním expozic i členstvím v jury zdejších soutěží má bohaté zkušenosti.

Hlavní expozice návštěvníky bude mít čím oslnit. Je to svět fantazie bez zemské přitažlivosti, zahrady plné vznášejících se rostlin v korunách stromů, květinové přízraky a oázy, hudba, vůně a pozitivní energie.

Jarní část výstavy Flora Olomouc začíná ve čtvrtek 24. dubna a potrvá do neděle. (red)

 

Poslat nový komentář