Akt od mistra Doležela se stále nelíbí

Akt od mistra Doležela se stále nelíbí
ilustrační foto

Už po druhé neschválila rada města nákup díla. Olej na plátně Aloise Doležela se radním i nadále nelíbí.

Akt městu nabídla za 15 tisíc korun vdova po autorovi Libuše Doleželová. V případě jeho odkupu hodlala městu věnovat dvě figurální skicy. "Výtvarná úroveň nabízeného obrazu je sice diskutabilní, ale obě další práce jsou kvalitními ukázkami tvorby tohoto prostějovského autora," napsal ve zdůvodnění jeden z členů komise, doporučující nákup uměleckých děl.

"Nechápu, proč nákup radní neschválili. To se musíte zeptat kolegů," nechal se na tiskové konferenci slyšet primátor Miroslav Pišťák. Jeho náměstci odpověděli shodně. "Prostě se nám tento obraz nezačal ĺíbit," shodli se.

Radnice už jeden Doleželův obraz vlastní. V roce 2011 vdova městu darovala olejomalbu Na vraku Anagny, která je umístěna v předsíni kanceláře primátora v prvním patře radnice. (ber)

 

Komentáře

Úroveň je diskutabilní, ale berme ho. Pročpak si ho onen člen komise, co doporučovala kup, nenechal pro sebe? Že by proto, že je nevalné úrovně a nemůže ho střelit nikomu jinému? Fandím radním, nač kupovat něco, co je oficiálně nazváno mazanicí.  :)

 

Poslat nový komentář