V Prostějově pokračuje regenerace sídlišť

V Prostějově pokračuje regenerace sídlišť
ilustrační foto

Po regeneraci největších panelových sídlišť plánuje vedení města pokračovat v dalších lokalitách. Po Sídlišti svobody, kde revitalizační práce začnou v nejbližších dnech, se zpracovává projekt regenerace panelového sídliště Svornosti v místní části Vrahovice.

V nejbližší době bude zahájen také projekt regenerace panelového sídliště Tylova. „Jedná se o část mezi ulicemi Tylova, Tetín, Brněnská a Okružní,“ podotkl Zdeněk Fišer, náměstek primátora. Rada města na poslední schůzi dále schválila zařadit do návrhu rozpočtu pro rok 2015 zpracování projektu regenerace panelového sídliště Bohumíra Šmerala.

Rada města dne 25. června schválila výběr nejvhodnější nabídky ve veřejné zakázce Regenerace sídliště Svobody, bloky 7, 8, 9, 10 a 11. Jedna se o část sídliště směrem od Anenské ulice ke zdravotnímu středisku. Předmětem veřejné zakázky byla rekonstrukce a vybudování ploch dopravní infrastruktury - komunikace, parkoviště, chodníky a cyklostezka. Současně s tím bude vybudováno nové veřejné osvětlení, odvodnění komunikací, obnovení a doplnění veřejné zeleně.

„Předpokládaná hodnota zakázky byla čtrnáct milionů korun. Nejvýhodnější cenu 7,9 milionu korun předložila společnost Skanska,“ sdělil Fišer. Revitalizační práce mají být podle předpokladu zahájeny v závěru července.

Spokojenost vyjádřil i primátor Miroslav Pišťák. "V této lokalitě bydlím a už dvě volební období se její revitalizaci snažím protlačit do plánu investic. Jsem velmi rád, že se to konečně podařilo," uvedl na tiskové konferenci. (red)

Komentáře

Panelákoví králici budou mít lepší výhled.

Poslat nový komentář