Rašnerovu pekárnu inspektoři museli zavřít

Rašnerovu pekárnu inspektoři museli zavřít
ilustrační foto
Další fotky: 
Rašnerovu pekárnu inspektoři museli zavřít
Rašnerovu pekárnu inspektoři museli zavřít

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uzavřela Rašnerovu pekárnu v Mohelnici na Šumpersku. Důvodem byl výskyt hlodavců v provozovně. Podle inspektorů šlo o opakované porušení hygienických předpisů. Dvě prodejny má firma i v Prostějově.

"Nedostatky v hygieně zjistili inspektoři v provozovně společnosti Rašnerova pekárna v Mohelnici v Okružní ulici již ve čtvrtek. Našli zde mnohačetné stopy přítomnosti hlodavců," uvedl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. Provozovatel měl neprodleně porušení hygienických předpisů odstranit a provést důkladnou deratizaci a sanitaci.

Inspekce se poté do prostor vrátila v pátek a na stopy hlodavců opět narazila. "Konkrétně byl kontrolou v provozovně zjištěn výskyt živého hlodavce ve výrobní hale, mnohačetný výskyt stop přítomnosti hlodavců, zejména trusu v prostorách výroby pečiva a u výrobních zařízení, v blízkosti uskladněných surovin k výrobě potravin a u skladovaného nebaleného pečiva," uvedl Kopřiva.

Pracovníci SZPI navíc zjistili i výskyt lezoucího a létajícího hmyzu v různých vývojových stadiích, zejména larev molů a potemníků.

Inspektoři na místě uložili zákaz užívání prostor pro provoz potravinářského podniku. Ten potrvá až do odstranění zjištěných nedostatků, což bude následně znovu prověřeno.

Rašnerova pekárna má v Prostějově prodejny ve Svatoplukově ulici a na náměstí T. G. Masaryka (red)

Foto SZPI

Poslat nový komentář