SPZ na přání od nového roku nebudou

SPZ na přání od nového roku nebudou
ilustrační foto

Pokud jste se těšili, že si v lednu 2015 naložíte svoji vlastní espézetku, máte smůlu. Vláda totiž opět schválila odklad, a to o další rok. Ministerstvo dopravy totiž potřebuje víc času pro zabezpečení chodu nového systému.

Individuální SPZ měly platit od ledna 2015, jenže tendr v hodnotě více než miliardy korun na jejich výrobu ministerstvo zastavilo. Chce, aby nově řidičům značky nezajišťoval stát, ale aby si je sháněli sami. Značky by pak byly jejich majetkem. Stát by určil jen to, jak bude registrační značka vypadat. Právo ji vyrábět by ale měla každá společnost, která by splnila podmínky pro certifikaci.

„Docela mě to namíchlo. Jak dlouho už tohle slibují a zase je to odsunuto. Jezdím na srazy po celé Evropě a speciální značky má kde kdo. Nevím, proč je to zas problém jen u nás v Česku,“ sdělil PvNovinkám majitel kabrioletu Chrysler LeBaron pan Ivo. Za oknem má alespoň umístěnu speciální tabulku se jménem svého „bezstřecháče“. „Neřekneme mu jinak, než Mazlík,“dodal.

Podle platné legislativy musí zájemce za každou tabulku se značkou na přání zaplatit 5 tisíc korun. Ve značce na přání nesmí být vulgární ani hanlivé výrazy. (ber)

Poslat nový komentář