Olomoucí se prožene Hanácký okruh. Už po osmnácté

Olomoucí se prožene Hanácký okruh. Už po osmnácté
ilustrační foto
Další fotky: 
Olomoucí se prožene Hanácký okruh. Už po osmnácté
Olomoucí se prožene Hanácký okruh. Už po osmnácté

Na sobotu 19. července připravil olomoucký klub historických vozidel SKAM Olomouc už osmnáctý ročník soutěže nazvané Hanácké okruh. Soutěž je určena pro historické automobily a motocykly vyrobené před rokem 1939 a je zaměřena především na vozy československé předválečné produkce. Mimo tradičních značek Aero, Praga, Škoda a Tatra bude mít své zastoupení také jinonický Walter, brněnská Zbrojovka, ale také automobily prostějovské firmy Wikov.

Jízdy s veterány v okolí Olomouce se účastní stovka historických strojů, jejichž posádky budou dobově oblečeny vzhledem ke svému stroji. Mezi zahraničními vozy bude letos k vidění vzácný francouzský automobil Lorraine-Dietrich z roku 1907 a několik dalších vozů, které mají ještě kočárová loukoťová kola, včetně legendárního amerického Fordu T. Na své si přijdou i milovníci jedné stopy, kteří mohou obdivovat více než dvacítku motocyklů. Všechny tyto historické exponáty, které přivezou nejen soukromí sběratelé, ale také vozy z Technického muzea v Brně a domácí Veteran Areny absolvují téměř stokilometrovou trať.

Všechna vozidla budou mít diváci příležitost zhlédnout od 9.45 hodin na Horním náměstí v Olomouci. První závodní posádka vyjede na trať v 11 hodin z téhož místa. Do areálu Střední školy polytechnické na Rooseveltově ulici, kde bude akce zakončena, budou posádky přijíždět v podvečer přibližně od půl šesté. Na 20.00 hod. je plánováno slavnostní vyhlášení vítězů v patnácti předem stanovených kategoriích. (red)

Poslat nový komentář