Letní tábory jsou zatím v pořádku, padlo jen pár pokut

Letní tábory jsou zatím v pořádku, padlo jen pár pokut
ilustrační foto

Hygienici zkontrolovali v letních měsících přes pět stovek letních táborů a dalších míst pro rekreaci dětí. Nenašli zatím vážná pochybení a žádný z táborů nemuseli rušit. Za drobné nedostatky ale někteří pořadatelé zaplatili pokutu. Zjištěné hygienické nedostatky však nebyly nijak závažného charakteru.

Krajskými hygienickými stanicemi je situace na dětských rekreacích v současné době hodnocena jako klidná,“ uvedla Dana Šalamunová z ministerstva zdravotnictví. "Zaznamenali jsme dvaatřicet pochybení ve stravování dětí, třináct v ubytování, dvanáct v podmínkách pro osobní hygienu, pět v zásobování pitnou vodou a šest ve zdravotním zabezpečení akce,“ vypočítala Šalamunová s tím, že prozatím žádná z dětských akcí nemusela být kvůli hygienickým podmínkám zrušena.

"Naše děti byly ve Zlatých Horách a moc se jim tam líbilo. Bydlely v chatkách, jídelna i sociální zázemí bylo ve zděné hlavní budově. Byly tam už loni a letos jsme nic jiného nehledali, protože se jim tam moc líbilo," řekla pro PvNovinky paní Věra. (ber, ok)

 

Poslat nový komentář