Sport, lidé a psi. To je můj život, říká Pavel Vavrouch

Sport, lidé a psi. To je můj život, říká Pavel Vavrouch
ilustrační foto

Celoživotně se víc než po lidech dívám po jejich psech, a tak jsem prošedivělého vysokého muže napřed ani nezaregistrovala. Za to ukázkového psa, kterého vedl na vodítku, jsem si všimla hned. Pak už slovo dalo slovo a já se dozvěděla, že tohle krásné zvíře pochází z útulku. A zjistila, že znám i jeho pána, Pavla Vavroucha.

Chvilku mi to trvalo, než jsem vás zařadila, ale už vím, kdo jste. Člen sportovní komise Rady města. Jak dlouho v ní působíte?

 

"Působím v ní od roku 2010 a musím říct, že rád. Sport je odjakživa mou srdeční záležitostí, a tak jsem rád, že touto cestou mohu napomáhat k jeho rozvoji ve městě."

Když jste to nakousl, jakému sportu holdujete vy sám?

 

"Hrával jsem volejbal,stolní tenis. Po vážném úrazu jsem toho ale musel nechat, takže místo aktivního sportovce jsem teď sportovec pasivní. Což neznačí sezení u televizních sportovních pořadů, ale organizaci soutěží. Byl jsem pořadatelem amatérského tenisového turnaje, na který se před časem do Prostějova sjelo 32 nejlepších hráčů z celé republiky. Ohlasy byly velmi dobré, a tak v září chystáme repete."

A z trochu jiného soudku. Před časem jste se stal přísedícím u Krajského soudu v Brně. Jak tuhle novou roli vnímáte?

 

"Je to prvoinstanční soud pro těžké případy, loupežná přepadení, vraždy. Už jen nastudovat je dá hodně práce, ale nesporně práce zajímavé. Věřím, že zde dostanu šanci uplatnit smysl pro spravedlnost."

Máte náročnou práci, jak relaxujete?

 

"Pracuji u jedné energetické společnosti na oddělení, jehož náplň souvisí i s mým působením u soudu, takže náročná opravdu je. O to víc si užívám klidu na chalupě, při rekreačním sportu, zahradničení a také při vycházkách se psem."

A jsme zpět u vašeho čtyřnohého kamaráda. Jak jste k němu vlastně přišel?

 

"Chtěli jsme udělat dobrý skutek, a tak jsme si vzali štěňátko z útulku. Byly mu asi dva měsíce a pro někoho to byl nevhodný dárek. Po Vánocích skončilo na ulici. Že je to čistokrevný pes a k tomu dost velký, to byl bonus. (Smích). Už je s námi spoustu let."

 

Co pro vás znamená Prostějov?

"Můj nejen pracovní život mě zavál do všech koutů naší vlasti, i na Slovensko. A všude věděli, kde je Prostějov. Dřív kvůli OP, dnes díky sportu. Pro mě je ale i oázou klidu, ve které žijí a žili lidé, kterých si vážím a mám je rád."

Děkujeme za rozhovor.

 

Poslat nový komentář