Aktualizováno: Bouřka lámala stromy a trhala střechy

Aktualizováno: Bouřka lámala stromy a trhala střechy
ilustrační foto
Další fotky: 
Aktualizováno: Bouřka lámala stromy a trhala střechy

Řadu míst v celém Olomouckém kraji zasáhly v neděli vpodvečer silné bouřky. Odstraňování následků si v mnoha případech vyžádalo pomoc hasičů. Ti likvidovali spadlé stromy, uvolněné plechy, pomáhali i s odčerpáváním vody.

„Kvůli počasí jsme řešili na dvě desítky událostí. Většinou se jedná o odstraňování stromů, ve dvou případech jsme řešili uvolněné plechy," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

První bouřky zaměstnaly hasiče na Jesenicku, poté se přesunuly na Přerovsko, Olomoucko a Prostějovsko. Nejvíc problémů nadělaly popadané stromy, které odstraňovali u Nezamyslic, Smržic a v Prostějově. Museli rovněž zajistit uvolněnou plechovou střechu mateřské školy ve Vrahovicích.

Život Prostějovanům zkomplikoval i výpadek proudu. „Vypadlo to kolem 17 hodiny, nahodilo se to až kolem 19,“ nechala se slyšet paní Magda, která žije v jedné z okrajových částí města. „U nás to nešlo asi jen půl hodiny,“ sdělil pan Jiří, bydlící v Trávnické ulici. Takzvaný blackout, neboli totální výpadek elektrické energie, přinutil ke spuštění záložních zdrojů i nemocnici.

Prostějov podobnou situaci zažil letos v březnu. Tehdy špatný kabel vysokého napětí zavinil skoro hodinu trvající tmu na polovině teritoria města. (ber)

Foto: HZS Olk

Poslat nový komentář