Pozemky kolem krasického rybníku město neprodá, chce ho koupit

Pozemky kolem krasického rybníku město neprodá, chce ho koupit
ilustrační foto

Rada města nevyhověla žádosti současného majitele rybníku v Krasicích o odkup pozemků v jeho bezprostřední blízkosti. Město bude naopak usilovat o odkoupení vodní nádrže do svého vlastnictví. Na magistrát se obrátila řada občanů s dotazy na další osud rybníku. „Vykládá se tady, že nový majitel na jeho místě chce postavit barák,“ nechala se slyšet paní H., která žije v těsném sousedství nádrže.

Nic takového nehrozí, vysvětluje město, které novému majiteli, jež chtěl z nádrže údajně udělat chovnou nádrž, odmítlo prodat okolní pozemky. Nesouhlas přitom vyslovily příslušné odbory, vodoprávní úřad i Komise koncepce a rozvoje.

„Krasický rybník je tradičním prvkem původní vesnické zástavby, má hodnotu jak environmentální, tak také rekreační a estetickou,“ uvedl náměstek primátora Jiří Pospíšil. Na jeho popud zastupitelé odsouhlasili jednání o odkoupení rybníka městem. Jednání by měla vypuknout již v příštím týdnu.

Rybník je v současnosti vypuštěný, což ovlivnilo i hladinu vody ve studnách okolních domů.

„Nevím, kdo to nechal vypustit, zda minulý nebo současný majitel. V každém případě břehy potřebují opravit,“ sdělil PvNovinkám jeden z místních. Je jisté, že v případě odkupu čeká Prostějov další investice. (ber)

 

Poslat nový komentář