Uzávěra Olomoucké zkomplikuje parkování

Uzávěra Olomoucké zkomplikuje parkování
ilustrační foto
Další fotky: 
Uzávěra Olomoucké zkomplikuje parkování

Na komplikace týkající se rekonstrukcí v Olomoucké ulici už si řidiči měli čas zvyknout. Další je ale čekají. V pondělí byl s definitivní platností stanoven 18. srpen jako den, kdy se Olomoucká uzavře úplně. Na objízdných trasách bude zákaz parkování.

„V pondělí byl definitivně odsouhlasen datum, kdy se Olomoucká uzavře,“ potvrdila 18. srpen náměstkyně primátora Alena Rašková s tím, že uzávěra potrvá do 8. září.

Jak PvNovinky informovaly, řidiči se do centra a naopak do obchodní zóny budou moci dostat po objízdných trasách. Vozidla do 3,5 tuny pojedou po ul. E. Valenty, Sportovní a Pod Kosířem.

"Vozy nad 3,5 t budou muset přes Držovice, Smržice do Prostějova ulicí Kosteleckou a Vápenice, druhá větev povede ulicí Vrahovická, Čs. odboje, Držovice a zpět na Olomouckou,“ uvedla už před časem náměstkyně primátora Alena Rašková. Situaci usnadní i fakt, že je již zprůjezdněna ulička u obchodního domu OBI.

Horší informací zejména pro obyvatele dotčených ulic, jež tvoří objízdnou trasu (viz foto), je skutečnost, že po dobu, kdy budou součástí zmíněných objízdných tras, v nich bude zákaz parkování.

„Je nám jasné, že to v těchto hustě obydlených lokalitách bude problém, ale jiná možnost není,“ dodala Rašková.

Omezení čekají i ty, kdo využívají autobusových zastávek ve Sladkovského ulici. Ty budou po dobu rekonstrukce Olomoucké zrušeny. (ber)

Poslat nový komentář