Pozor, Restaurant Day se blíží!

Pozor, Restaurant Day se blíží!
ilustrační foto

Jak PvNovinky již informovaly, další Restaurant Day se blíží. Akce pořádaná Okrašlovacím spolkem města Prostějova a účastnicemi kurzu Okresní hospodářské komory „Od kočárku k podnikání“ se konala poprvé letos v květnu. Pro velký úspěch se opakuje 17. srpna, tentokrát v piknikovém duchu.

„K ochutnání bude Chilli con carne, těšit se můžeme na bezlepkové speciality, čaje Puerh, speciality z baskického baru či vína ze Znojma,“ popsala předsedkyně spolupořádajícího Okrašlovacího spolku Milada Sokolová. Podle další z organizátorek Markéty Valentové můžeme čekat i povidlové buchty, vdolky, francouzské palačinky, anglické muffiny, ale i letní saláty.

„Celou akci jsme tentokrát pojali jako jeden velký piknik. Bude se konat v Kolářových sadech, a tak bychom rádi, aby si návštěvníci přinesli piknikové deky,“ dodala třetí z pořádajících dam, Martina Šponarová.

I tentokrát čeká děti i dospělé mimo pochutin i bohatý doprovodný program.Mimo jiné vystoupí svěřenky klubu Pavlíny Radičové a své rady nabídnou preventisté Městské policie Prostějov. (red)

Restaurant Day

Nápad Restaurant Day, neboli festival dočasných restaurací, vznikl v roce 2011 v Helsinkách a rychle se rozšířil do celého světa. Den amatérských restaurací ale není jenom o jídle, může napomoci utužit například sousedské či kamarádské vztahy. Zapojit se do projektu může každý, kdo si na to troufne. V Česku se letos koná po čtvrté a po Praze, Brně, Lednici, Berouně, Děčíně a Jeseníku se do něj zapojil i Prostějov.

Případní zájemci, kteří by se srpnového Restaurant Day chtěli zúčastnit, se mohou přihlásit na adrese: Restaurantdaypv@seznam.cz

Poslat nový komentář