Nezaměstnanost je rekordně nízká, hledají se volejbalisté

Nezaměstnanost je rekordně nízká, hledají se volejbalisté
ilustrační foto

Nezaměstnanost na Prostějovsku dosáhla 6,8% a je nižší než celorepublikový průměr. Přesto práci hledá 5 455 lidí. Volných míst je ale pouze 489.

Většinou se jedná o dělnické strojírenské profese a řemeslníky z oblasti stavebnictví. Poptávka je po soustružnících, zámečnících, svářečích a nástrojařích, mechanicích a opravářích strojů. Zájem je i o pracovníky v oblasti služeb, zejména o prodavače, číšníky, servírky a kuchaře. „Jsem servírka, ale práci už půl roku nemám. Nabídek je sice dost, ale jezdit za prací 50 kilometrů denně a vydělat si na poloviční úvazek 6 tisíc, to prostě nedám,“ sdělila PvNovinkám 32letá Dana. „Řešení se rýsuje, chtěli jsme dvě děti, a tak asi zapracujeme malé na sourozenci. Snad se do doby, než půjdu po mateřské do práce, situace zlepší,“ dodala s tím, že nevylučuje ani rekvalifikační kurz.

Líp na tom budou ti, kdo umí plácat do míče. Úřad práce totiž eviduje nabídku dvou míst profesionálních volejbalistů. Do pracovního poměru od 1. září do 15. května 2015 přijme prostějovská společnost zájemce se základní a praktickou školou. Pružná pracovní doba je vyvážena platem od 25 tisíc korun. (ber)

Poslat nový komentář