Lidské hyeny versus dobrá srdce

Lidské hyeny versus dobrá srdce
ilustrační foto FB

 

Lidská bezcitnost je nekonečná. Přesvědčila nás o tom čtenářka Markéta, která nám do redakce poslala odkaz na facebookový profil Prostějova. Od nedělního večera se zde odvíjí příběh dvou novorozených koťat. Někdo je v misce od masa odložil pod keř ve Fanderlíkově ulici.

Sotva několik hodin starých tvorečků si naštěstí všimla při venčení psa dívka, která fotku i s popisem zveřejnila. Ještě večer se koťátkům dostalo patřičné péče od obětavých lidí. Přání všech, kdo se do příběhu mrňousků zapojili, je jediné - ať přežijí. Podle dlouholeté chovatelky koček paní Reginy bylo odložení koťat skutečně v režii člověka. "Kočka by se nikdy ke svým potomkům takto nezachovala a už vůbec by nenechala tak malá koťata na dešti," vysvětlila. Nejen podle jejího mínění tak někdo "vyřešil" možný problém s umístěním koťat. Než by nechali vykastrovat kočku, uchylují se mnozí majitelé k drastickému řešení. Příkladem je muž, který v minulých dnech na Brněnsku utopil hned tři koťata. Za týrání zvířat může jít až na dva roky do vězení. Stejně je tomu i v případě toho, kdo odložil dva hlavní hrdiny tohoto smutného příběhu. "V případě, že pachatel způsobí zvířeti nepřiměřenou bolest nebo utrpení, hrozí mu podle zákona až dva roky vězení," říká zákon. (ber)

Komentáře

Dnes se na tom stejném místě našla další. Tentokrát už bylo pozdě. Byla utopená ve vodě. Pravděpodobně po dešti se naplnila miska a ....

Poslat nový komentář