Předpověď počasí slibuje šestnáct stupňů a více deště

Předpověď počasí slibuje šestnáct stupňů a více deště
ilustrační foto

Na konci září a v první polovině října bude - jako obvykle v tomto období - přes den průměrně až přes šestnáct stupňů Celsia, nejteplejší bude týden na přelomu září a října. Pršet má podle meteorologů mírně víc, než je běžné. Vyplývá to z měsíčního výhledu, který v těchto dnech na svém webu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V příštím týdnu mohou denní teploty vystoupat v průměru až na šestnáct stupňů Celsia a na přelomu měsíce i přes tuto hodnotu. Ve dvou dalších říjnových týdnech by se měla průměrná denní teplotní maxima pohybovat lehce pod 14 a 16 stupni Celsia. Týden od 13. října tak bude teplejší, než je dlouhodobý teplotní průměr.

Noční teploty příští týden v průměru klesnou k osmi a na přelomu září a října k šesti stupňům Celsia. V týdnu od 6. října se průměrná noční minima dostanou až ke čtyřem stupňům, v následujícím týdnu se vrátí o dva stupně výše.

Nejdeštivější by měl být v následujícím čtyřtýdenním období týden od 6. října. "Ostatní týdny budou pravděpodobně blízko dlouhodobým průměrům," uvedli meteorologové.

Dlouhodobý výhled nepostihuje všechny možné odchylky od nejpravděpodobnějšího vývoje počasí, ale vyjadřuje jen očekávaný trend ve vývoji počasí, upozorňuje opakovaně ČHMÚ. (red)

 

Poslat nový komentář