Bleší trhy se úspěšně vracejí

Bleší trhy se úspěšně vracejí
ilustrační foto
Další fotky: 
Bleší trhy se úspěšně vracejí
Bleší trhy se úspěšně vracejí
Bleší trhy se úspěšně vracejí
Bleší trhy se úspěšně vracejí

V sobotu 25. října se v dopoledních hodinách uskutečnilo v prostorách přednáškového sálu Národního domu již 2. sběratelské setkání. Toto setkání opět pořádalo občanské sdružení Červené barety. „S průběhem jsme spokojeni,“ řekl předseda Jindřich Starý (jun). Příjemná a pohodová atmosféra podbarvená starodávnou hudbou z 1. republiky a fotografiemi z aktivit a činnosti Červených baretů umocnila dobrou náladu jak vystavovatelů, tak návštěvníků.

"Jsme rádi, že se naplnil sál a přijelo jednou tolik vystavovatelů než na jaře,“ doplnil slova Starého jeho místopředseda Michal Mucha. "Svědčí to o tom, že zájem je a že by se do Prostějova opět mohly tyto burzy – bleší trhy - vrátit. I návštěvníků bylo více, než na jaře. Lidé si prostě musí na to zvyknout," doplnil jeho slova Jindřich Starý.

Pořadatelé uvažují, že by tato sběratelská setkání, která chtějí pořádat dvakrát do roka (v květnu a říjnu) přesunuli na nedělní dopoledne. Jednak se to nebude bít s termíny jiných burz a bleších trhů v České republice, na druhé straně lidé většinou v sobotu vyvíjejí i jiné aktivity související s jejich zájmy a koníčky. Burza je spíše pasivní činnost pro občany, nicméně i oni zde mohou najít pěkné kousky do svých sbírek či se mohou svých sbírek zbavit.

Sběratelské setkání navštívil soukromně i primátor města Miroslav Pišťák, který je rovněž velkým faleristikem. Jeho přítomnost pořadatele rozhodně potěšila.

Jeden z návštěvníků na otázku: „Jak se mu toto setkání líbilo?“, zhodnotil vydařenou akci humorně takto: „Bylo to tu fajn a bylo to rozhodně mnohem lepší, než moje druhá svatba.“

Další návštěvnice burzy odcházela rovněž spokojená. „Nakoupila jsem si tady spoustu drobností pro sebe, ale i pro svého přítele. Věřím, že mu udělám radost.“ Bylo dobře, že byla burza zaměřena na všechny obory sběratelské činnosti.

Další setkání proběhne až v květnu 2015. Pořadatelé jsou již nyní přesvědčeni, že si své místo v Prostějově tato burza již našla a hodlají v této činnosti pokračovat i do budoucna. Sledujte pravidelně jejich stránky – www.cervenebarety.cz. (mm)

Poslat nový komentář