Bojíte se cukrovky? V nemocnici vás vyšetří

Bojíte se cukrovky? V nemocnici vás vyšetří
ilustrační foto

Nemocnice Prostějov se k příležitosti Světového dne diabetu rozhodla veřejnosti nabídnout bezplatná vyšetření. V rámci akce Den prevence diabetu se může každý, kdo 14. listopadu mezi 7.30 a 12 hodinou dorazí do vestibulu Nemocnice Prostějov, nechat zdarma vyšetřit. Odborníci zájemcům nejen bezplatně změří hladinu cukru v krvi a krevní tlak, ale také jim poradí, jak onemocnění předcházet.

Lidé cukrovku velmi často podceňují, protože onemocnění probíhá i řadu let bez jakýchkoliv příznaků a větších obtíží. Diabetes je přitom jedna z nejzákeřnějších civilizačních chorob. Trvale zvýšená hladina krevního cukru způsobuje postižení a změny na drobných i velkých cévách. Pokud se cukrovka neléčí, končí i smrtí.

Krom bezplatných vyšetření budou k dispozici nutriční terapeutky, které poradí se správnou životosprávou a prezentovány budou ukázky cukroví upečeného z rostliny stévie – sladidla vhodného pro diabetiky.

Mezinárodní diabetická federace odhaduje, že na celém světě trpí diabetem téměř 200 miliónů lidí. Očekává se, že v roce 2030 to bude 366 miliónů. Diabetes je šestou nejčastější příčinou úmrtí. (red)

 

Poslat nový komentář