V Laškově spadl dům, naštěstí zavalil jen auto

V Laškově spadl dům, naštěstí zavalil jen auto
ilustrační foto

Dnes po osmé ráno došlo v Laškově u Konice k pádu části zdiva z jednoho z domů. Zdivo spadlo na silnici a poškodilo i osobní vozidlo, stojící u domu.V domě naštěstí nikdo nebyl.

"Oznamovatel uvedl, že spadl rodinný dům. Všechny osoby byly mimo dům, sutiny však zavalily osobní vozidlo zaparkované poblíž," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hasciková.

Hasiči na místě zjistili, že dům byl ve špatném technickém stavu. "Část domu včetně střechy se propadla dovnitř, část spadla na komunikaci a zaparkovaný automobil. Průzkumem bla vyloučena přítomnost osob uvnitř domu," dodala mluvčí.

Hasiči místo opáskovali a povolali energetiku kvůli vypnutí elektrického proudu. Zasypané vozidlo vytáhli mimo ohroženou oblast a uklidili komunikaci. Pomocí výškové techniky hasiči dále odstranili převislé zbytky zdiva a střešní konstrukce. "Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přestupkového jednání podle stavebního zákona a zjišťují všechny okolnosti a souvislosti," přidala informaci policejní mluvčí Irena Urbánková. (ber)

Poslat nový komentář