Toalety trochu jinak...

Toalety trochu jinak...
ilustrační foto
Další fotky: 
Toalety trochu jinak...
Toalety trochu jinak...
Toalety trochu jinak...

Prostějovské novinky před pár dny zveřejnily reportáž, týkající se katastrofálního stavu veřejných toalet na prostějovském hlavním nádraží. Zatímco České dráhy jsou se situací spokojeny, cestující to vidí jinak. Naštěstí mají Zuzanu.

"Běžte se podívat na autobusové nádraží, jak má vypadat veřejná toaleta," informovala nás paní Hana. Na místě nás čekala sympatická blondýna s metařským nářadím. Zuzana Zlámalová totiž neuklízí jen zdejší veřejné toalety, ale i celé autobusové nádraží a okolí Alberta včetně parkoviště. Když otevřete toaletu, svítí čistotou. A taky voní.

"Toalety kontroluji a umývám třikrát denně, pak jdu uklízet. Mám takzvanou trhanou směnu, jsem zde od 5 do 7, od 11 do 13 a od 17 do 19 hodin. Do práce chodím i v sobotu," vysvětluje. Podle jejich slov je výhodou, že bydlí nedaleko. "Kdybych žila na druhé konci města, dělat bych to nemohla," krčí rameny žena, která nosí svítivou vestu s nápisem ASA.

Denně se snad tisíckrát ohne pro nedopalek, papírek. Problémy jí to nedělá. "Beru to jako svou vizitku," dodává Zuzana, která navíc funguje jako informační kancelář. "Spousta lidí se mě ptá na jízdní řád, jak se dostat do města. No, a senioři rádi prohodí pár vět, třeba o počasí," směje se.

Zuzaninu práci chválí spousta cestujících. "Je zde vlastně denně a na nádraží je to poznat. Je nejen pracovitá, ale i velmi milá," podělilo se hned několik z nich.

Pár desítek metrů a propastný rozdíl mezi přístupem k cestujícím. České dráhy se mají co učit. (ber)

Foto: ber

Komentáře

Líbí se mi, že pvnovinky umí i pochválit, jsou media, která založila svou " čtivost" na kritice a vyvolávání negativních pocitů....

Poslat nový komentář