Organizátor projektu HUMANITA předal hračky. Vyrobili je vězni

Organizátor projektu HUMANITA předal hračky. Vyrobili je vězni
ilustrační foto
Další fotky: 
Organizátor projektu HUMANITA předal hračky. Vyrobili je vězni

V pondělí 26. ledna 2015 převzal ředitel Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje Libor Krejčiřík z rukou Romana Váni, předsedy výboru pro bezpečnost PS ČR a hlavního organizátora projektu HUMANITA, zásilku látkových hraček, které jsou určeny pro děti v krizové životní situaci. Hračky vyrobili doživotně odsouzení ve věznici na Mírově. Tato akce s názvem „Medvídek“ je součástí projektu HUMANITA, který probíhá již od roku 2011 a jehož zakladateli jsou Český červený kříž v Olomouci a věznice Mírov.

Doživotně odsouzení vězni vyrábějí v rámci své pracovní terapie jednoduché látkové hračky z nezávadných materiálů, které jsou získávány formou sponzorských darů. Jedná se především o medvídky, slony a jiné postavičky.

"Hračky poputují na jednotlivé dopravní inspektoráty, recepce obvodních oddělení a do speciálních výslechových místností. Zde budou policisty využívány při řešení přestupků, dopravních nehod nebo i jiných trestných činů v souvislosti s přítomností dětí. Může se jednat o svědky, ale také o oběti protiprávního jednání," uvedla mluvčí policie Marta Vlachová. (red)

Poslat nový komentář