Konec vinoték v Čechách?

Konec vinoték v Čechách?
ilustrační foto

Ministerstvo zemědělství připravuje zákaz prodeje sudového vína v Česku. Prý proto, že se ve vinotékách prodává pančované víno a stát přichází o peníze na daních.  

V Prostějově v posledních letech vyrostly vinotéky jako houby po dešti. „Možná na tom něco bude. Kromě vinoték, které jsou tu už roky, najednou jsou skoro v každém supermarketu. A nejsou nijak levné. Jak mohou prosperovat?“ diví se paní Eva.

„Já moc na víno nejsem, to je pití spíš pro ženské. Ale vadí mi postup ministerstva. Jestliže ví, že se někde dějí nepravosti, má mít takový kontrolní systém včetně sankcí, aby si to každý rozmyslel. Zakázat prodej je jednoduché,“ míní František K.

Vinaři i majitelé vinoték se zlobí. „Doplatí na to především poctiví vinaři a poctiví obchodníci. Kromě toho by také stovky lidí přišly o práci. Doufejme, že vyhraje zdravý rozum a vinotéky, které za sebou mají solidní konkrétní vinaře, budou moci zůstat,“ řekl redakci majitel jedné z prostějovských vinoték. (ok)

Ilustrační foto: internet

Komentáře

V článku je uvedeno, že zákaz se má týkat "Česka", což je stát skládající se z historických zemi Čechy, Morava a Slezsko. Takže chyba by bylo uvádět, že se něco zakáže v Čechách. To by se to pak opravdu nás na Moravě netýkalo....A ještě:  Komunisté mohli zrušit zemské uspořádání, ale nikoli historické země....Morava proto existuje i nadále...

Morava je Prostějov regionálni deníku

Tak podle názvu mužeme být My na Moravě naprosto v klidu. Navíc země Čechy vlastně taky neexistuji zrušil je K.Gottwald v roce 1949 stejně jak Moravu.

R.K

Poslat nový komentář