Švehlova střední škola polytechnická Prostějov má nejlepší instalatéry v kraji

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov má nejlepší instalatéry v kraji
ilustrační foto

Krajské kolo již 18. ročníku soutěže odborných dovedností Učeň Instalatér 2015 se konalo na Švehlově střední škole polytechnické Prostějov 12. března za podpory Cechu topenářů a instalatérů ČR, firmy Ptáček a dalších partnerů. Palmu vítězství si odnesli žáci pořádající školy,Lubomír Jergl a Pavel Všetička.

Z Olomouckého kraje se soutěže zúčastnila dvoučlenná družstva ze středních škol z Prostějova, Olomouce, Přerova, Šumperku a Hranic. Soutěž byla organizována podle nových pravidel. Všechna krajská kola soutěže probíhají na jednotných panelech, odborné dovednosti soutěžících jsou prověřovány v rámci šesti praktických témat.

Mladí řemeslníci svařovali plasty, svařovali a ohýbali ocelové trubky, tvarovali a pájeli měděné trubky a vše montovali do konečných výrobků podle předložené dokumentace. Soutěžní úkoly pokračovaly montáží vodovodní baterie a kompletací závěsného WC. Posledním úkolem každého soutěžícího bylo zvládnout test z teoretických otázek.

Pouze dvěma žákům se podařilo sestavit a úspěšně odlakovat svařenec, což rozhodlo o celkovém vítězství. Úkol splnili Lubomír Jergl a Pavel Všetička, žáci Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov.

Oba jmenovaní postoupili do celostátního finále soutěže, které se koná ve dnech 22. – 24. dubna 2015 v rámci Mezinárodního stavebního veletrhu IBF v Brně. (red)

Foto: OHK Pv

Poslat nový komentář