Vítr zaměstnal hasiče i v úterý

Vítr zaměstnal hasiče i v úterý
ilustrační foto

Také v průběhu úterka 31. března 2015 vyjížděli hasiči v Olomouckém kraji likvidovat následky silného větru. Situace se po 21 hodině uklidňovala, hasiči do půlnoci zaznamenali ještě 18 výjezdů. Jednalo se především popadané stromy a větve. „V úterý hasiči v Olomouckém kraji zajišťovali 66 technických pomocí, které měly souvislost s větrem. Nejhorší situace byla od 20 do 21 hodiny, kdy operační středisko evidovalo celkem 32 zásahů hasičů,“ uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Část krajského města Olomouce byla několik hodin bez dodávky elektrické energie. Okolo půlnoci zde nefungovalo jedenáct trafostanic, elektřina nešla v místních částech Holice a Nové Sady. Situaci si řešili energetici.

Výjezdy hasičů se týkaly především popadaných stromů a větví na komunikace a dráty elektrického vedení, v Lutíně na Olomoucku hasiči zajišťovali uvolněnou střešní krytinu o rozměrech asi 25 x 8 metrů, stejně tak jako v Přerově na nábřeží Dr. Edvarda Beneše. V Olomouci také hasiči vyjeli ke spadlému sloupu vysokého napětí v ulici Šlechtitelů. Situaci na místě si však přebrali energetici a jednotka hasičů zde nakonec nezasahovala.

„Výstraha meteorologů platí ještě dnes, tj. ve středu 1. dubna 2015, do 18 hodin. Situaci proto stále sledujeme a v případě nových událostí vás budeme informovat,“ dodala mluvčí. (red)

Foto: HZS Olk

Poslat nový komentář