Návrhů na využití jezdeckých kasáren je dost. Ale nereálných

Návrhů na využití jezdeckých kasáren je dost. Ale nereálných
ilustrační foto
Další fotky: 
Návrhů na využití jezdeckých kasáren je dost. Ale nereálných

Prostějovští radní vyzvali obyvatele města k návrhu řešení dalšího osudu jezdeckých kasáren. Návrhů se sešlo šest, některé ovšem z říše fantazie. Objekty, na které je vydán demoliční výměr, tak mají pravděpodobně osud jistý.

Na čtvrteční tiskové konferenci radní sdělili, že se příští týden setkají se zájemcem, který chce kasárna odkoupit za milion korun, aby na jejich místě vybudoval bydlení pro seniory. „Jde o plochu o rozloze 2 500 metrů čtverečních. Ta má sama o sobě hodnotu 50 milionů korun,“ uvedl náměstek Zdeněk Fišer. Podle jeho slov je nereálná i rekonstrukce hlavní budovy.“Podobné projekty už zde byly, na jednom jsem se sám podílel. Stavba je absolutně nevyhovující dispozičně, její rekonstrukce by spočívala v odstranění všeho, mimo obvodových zdí. Všeobecně je známo, že rekonstrukce staré budovy je finančně nákladnější, než její zbourání a postavení zcela nové,“ vysvětlil.

Mezi návrhy byl i jeden z dílny zastupitele, architekta Františka Frömla. Ten by kasárna rád přebudoval na dům dětí. „Máme Spektrum a Sportcentrum, nedovedu si představit, že bychom využili pro tyto aktivity ještě další prostory,“ nechal se slyšet náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Jedna z organizací chtěla kasárna využít pro provoz paintballového střediska, mladá studentka zase navrhla psí park.

Demoliční výměr platí do října letošního roku. O tom, co s objektem bude, musí rozhodnout zastupitelé.(ber)

Foto: archiv PvNovinky

Komentáře

Tak nevím, proč vedení města lže.

 Kde neví vůle ,není ani řešení.Alibisticky se zeptáme,ale stejně si uděláme to,co budeme

chtít my,zastupitelé.

Poslat nový komentář