Pokácejte stromy, žádá petice. Ani omylem, dí město

Pokácejte stromy, žádá petice. Ani omylem, dí město
ilustrační foto

Přes velkou nevoli, kterou vzbuzuje kácení vzrostlých stromů v prostějovských parcích, náměstích a ulicích, někteří obyvatelé by ho přivítali. Například lidé z Krasické ulice, kteří žádají pokácení stromů před svými domy. Město jim ale nevyhoví.

„Dostali jsme žádost podepsanou 19 majiteli či obyvateli domů v Krasické ulici. Jde o stromy po levé straně na začátku ulice ve směru do Krasic,“ uvedla náměstkyně primátora Ivana Hemerková.

Podle jejich slov lidé argumentují tím, že stromy znečišťují ulici. „ Odbor životního prostředí jejich stav prozkoumal. Bylo zjištěno, že jsou naprosto v pořádku, kácení tedy v žádném případě nepovolí,“ konstatovala Hemerková s tím, že stromy budou pouze prořezány. „Chápu, že v mnoha případech jde o nevhodné kultivary, jenže ty byly vysazeny třeba v rámci akce Z před mnoha desítkami let. Ale jsou zdravé a není důvod je odstranit,“ vysvětlila.

Podle ní i náměstka Jiřího Pospíšila vládne v Prostějově v hodně případech jednoznačný názor.“Každý chce stromy, ale ne před svým domem. Vím to z vlastní zkušenosti. Dvě desítky let jsem bydlel v Tylově ulici a zažil řadu stížností na sakury. Lidem z okolních domů vadily jejich květy i plody, zejména pokud pod nimi parkovali auta,“ dodal Pospíšil. (ber)

Foto: archiv PvNovinky

 

 

Poslat nový komentář