Při červnových nehodách zemřelo letos méně lidí než loni

Při červnových nehodách zemřelo letos méně lidí než loni
ilustrační foto

Na českých silnicích zemřelo v červnu při dopravních nehodách zatím 54 lidí. Přestože je to o 11 méně než loni, v letošních měsících je to zatím nejvíc. Tragický byl zejména začátek letošních prázdnin, od pátku si nehody vyžádaly už 17 obětí. Vyplývá to z policejních statistik. Dosud nejtragičtější červen byl v roce 2003, kdy policisté zaznamenali 147 obětí nehod.

V červnu bylo sedm dnů, kdy při nehodách nezemřel ani jeden člověk. Naopak nejtragičtějším dnem byl minulý pátek, tedy první den prázdnin, kdy na silnicích zemřelo sedm lidí. V sobotu 6. června pak policejní statistiky evidují šest obětí.

Na Prostějovsku se stala smrtelná nehoda v pátek 26. června, kdy ve Vícově havaroval muž na elektrokole. „Šestačtyřicetiletý cyklista z Prostějova nezvládl jízdu, dostal smyk a přelétl přes řídítka. Po nárazu zůstal ležet na zemi. I přes okamžitou pomoc svědků a přivolání záchranné služby muž havárii nepřežil,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Za prvních šest měsíců letošního roku zemřelo na českých silnicích 267 lidí, tedy o dva více než loni za stejné období. (PČR, ber)

Poslat nový komentář