Věděli jste to?

Věděli jste to?
ilustrační foto

Dnes je 2. července. V tento den v roce 1419 Portugalci objevili Madeiru. V roce 1698 Thomas Savery patentoval první parní stroj. V roce 1947 bylo údajně objeveno první UFO ve městě Roswell v Novém Mexiku v USA, nebylo však nikdy potvrzeno. V roce 1964 Lyndon Johnson podepsal zákon o občanských právech, kterým byla zakázána rasová segregace na veřejných místech.

V kalendáriu osobností mě zaujal letopočet 1566, kdy 2. července zemřel francouzský lékař, astrolog a věštec Michel de Nostredame. V roce 1843 zemřel Samuel Hahnemann, německý lékař a zakladatel homeopatie. Druhý červencový den v roce 1961 byl posledním dnem spisovatele Ernesta Hemingwaye a v roce 1996 zemřel loutkář Miloš Kirchner.

Svátek dnes slaví Patricie. Kromě toho je Světový den UFO a Mezinárodní den družstev. A pranostika? Můžeme se těšit na bohatou úrodu ovoce, neboť se traduje, že „prší-li na den Panny Marie navštívení, po 40 dní bez deště není, ale je-li navštívení Panny Marie čisté – přináší ovoce jisté.“ No, a pršet dnes určitě nebude. Mějte hezký den. (ok)

Poslat nový komentář