Silný vítr zaměstnal hasiče v deseti případech

Silný vítr zaměstnal hasiče v deseti případech
ilustrační foto

Silný vítr, před kterým varovala výstraha meteorologů, a který v neděli 11. října 2015 foukal v celém Olomouckém kraji, si vyžádal deset výjezdů hasičů. V osmi případech vyjížděli hasiči likvidovat popadané stromy a větve na komunikacích, v jednom případě zajišťovali uvolněné plechy na střeše stadionu v Lipníku nad Bečvou a v jednom případě zajišťovali spadlý drát elektrického vedení v Hlubočkách.

Na Přerovsku hasiči vyjížděli 3x odstraňovat spadlý strom, na Olomoucku vyjeli hasiči také ve třech případech na spadlý strom a na Šumpersku hasiči vyjeli ve dvou případech.
„Ve 12:04 hodin byli požádáni profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči Hluboček o odstranění spadlého drátu elektrického vedení v ulici Ztracená v Hlubočkách. Hasiči po příjezdu místo zajistili a povolali energetiky,“ uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.
V Lipníku nad Bečvou se v 13:30 hodin zase uvolnily plechy na střeše stadionu. Vzhledem k silným poryvům větru hasiči nemohli na místě ustavit výškovou techniku, a proto místo zajistili a s největší pravděpodobností se budou na místo během dneška vracet.
Několik stromů museli hasiči zlikvidovat v Těšíkovském údolí. Při jízdě objevili asi čtyři popadané stromy, které rozřezali a odklidili.
Při událostech nebyl nikdo zraněn. (red)

Ilustrační foto: HZS Olk

Poslat nový komentář