Z panelplacu mezi ulicemi Průmyslová a Kojetínská vznikne "skoropark"

Z panelplacu mezi ulicemi Průmyslová a Kojetínská vznikne "skoropark"
Foto ber

V loňském roce město Prostějov se ziskem prodalo panely, které pokrývaly manipulační plochu mezi ulicemi Průmyslová a Kojetínská u nájezdu na D46. Z plochy vznikne "skoropark".

„Pozemek byl do konce ledna 2015 využíván pro uskladnění převážně sypkého stavebního materiálu. Provozem docházelo ke znečišťování povrchu okolních komunikací a ke zvyšování prašnosti ve městě. Navrhujeme plochu zatravnit, po obvodu osázet stromy s keřovým porostem pro zlepšení vzhledu lokality a k zachycení prachových částic, vznikajících z provozu vozidel na přilehlých frekventovaných komunikacích,“ předeslal už vloni náměstek primátorky Jiří Pospíšil.

Uklizená plocha zatím zeje prázdnotou, práce už ale byly započaty. „Po odstranění panelů bylo zjištěno, že se zde nachází vrstva cca 30-40 cm podkladního písku. Plocha byla upravena vyorávačem, aby došlo k promíchání písku se zeminou a následně byla vyrovnána,“ sdělila redakci referentka mediální komunikace magistrátu Anna Kajlíková. Za vhodného počasí bude pokračovat ještě sběr menších kamenů a úlomků betonu, aby nevytvářely překážku pro případné sečení povrchu. „Následně budeme řešit vhodný způsob zatravnění této plochy. Po obvodu plochy počítáme s postupnou realizací náhradní výsadby stromů nebo keřů,“ dodala Kajlíková. (ber)

Komentáře

Dobrý nápad, už aby se to tam zelenalo, doufám, že ten prostor nezneužijí bezdomovci k táboření, takže dozor městské policie nezaškodí....

Poslat nový komentář