Sportovcům v Čechovicích bude brzy hej!

Sportovcům v Čechovicích bude brzy hej!
ilustrační foto

Nízký plot u víceúčelového hřiště v Čechovicích bude už brzy minulostí. Jeho nedostatečná výška komplikovala sportovcům míčové hry a neustále přepadající míče zase obtěžovaly majitele sousední zahrady. Rada města Prostějova proto rozhodla výšku plotu zvednout.

„Na poradě primátorky jsme projednávali podnět majitele zahrady týkající se míčů, které přelétávají stávající čtyřmetrové oplocení hřiště do jeho soukromé zahrady. Rozhodnutí radních umožní zvýšení tohoto plotu až na osm metrů. Věříme, že četnost přelétávajících míčů bude podstatně nižší. V souladu s nově navrženým technickým řešením provedeme statické posouzení konstrukce zvýšeného oplocení,“ uvedl ke stížnosti první náměstek primátorky Zdeněk Fišer.

Odhadovaná cena nezbytné dokumentace činí zhruba 20 tisíc korun, odhadovaná cena nosných konstrukcí, lan a záchytných sítí přibližně 100 tisíc korun. „Věříme, že navýšení plotu přinese zklidnění situace v tamní lokalitě. Je ale také potřeba, aby trenéři u svých svěřenců dbali na disciplínu,“ dodal náměstek Fišer.

Zdroj: web města

Poslat nový komentář